Csongor napja van. | 2024.04.16

Félmillió kiskereskedelmi alkalmazottól akarja elvenni a „vasárnap szabadságát” az MSZP (jegyzet)

2016-04-07 12:15:32

Szerda reggel a Kúria, az MSZP népszavazási kezdeményezését hitelesítette. A posztkommunista utódpárt öt napon belül kezdheti gyűjteni az aláírásokat a boltok vasárnapi nyitvatartásáért. Egy tavaly márciusban életbe lépett törvény, félmillió kiskereskedelemben dolgozó embernek adta vissza pihenőnapként a hét utolsó napját, amelyet az MSZP most mindenáron el akar venni tőlük.

"Magyarországon a kiskereskedelemben félmillóan dolgoznak. A 2014-ben hozott vasárnapi nyitvatartást tíltó törvény előtt volt olyan dolgozó, akinek a munkában töltött 11 éve alatt csak elvétve volt szabad a vasárnapja."

Nyakó István szerint a hét utolsó napján vásárolni akaróknak jár a vasárnap szabadsága. Az MSZP azt szeretné elérni, hogy a kereskedelemben dolgozók vasárnap is robotoljanak! Nem meglepő a posztkommunista párt kezdeményezése, hiszen nekik soha nem számított az egyén. Mindig is eszközként használták a „dolgozó népet” a hatalom megtartására, vagy megszerzésére.

"Vasárnap a családi vállalkozásban működő üzletek nyitva lehettek, és jelentősen nőtt a bevételük. A vasárnapi nyitvatartás a multiknak kedvez újra."

Mit is jelent a „vasárnap szabadsága” szocialista berkekben? A közpénzen élősködő Nyakó és elvtársai szabadon shoppingolhassanak akkor, amikor az eladóként dolgozó anyukák a vasárnapi ebédfőzés helyett lábujjhegyen állva várják Nyakóékat, hogy mikor szottyan kedvük egy kis vásárlásra?

"AZ MSZP azt állította, hogy az üzletek vasárnapi zárvatársával munkahelyek szünnek meg, és csökken a bevétel. A valóságban több munkahely létesült és nagyobb volt az árbevétel. Az anyukák pedig a vasárnapjukat a gyerekeikkel tölthették."

A szocialisták Nyakó Istvánnál hiteltelenebb alakot nem is találhattak volna. (Ide kattintva elolvashatja a Pesti Srácok cikkét az MSZP Pistikéjéről.) A hatalomba mindenáron visszamászni akaró MSZP politikus, 2015-ben éhségmenetet szervezett Miskolcon, az éppen előzetes letartóztatásban lévő, ausztriai bankban eldugott, kétes eredetű, sok százmillió forinttal megbukó Simon Gábor helyett.

Simon még az MSZP alelnökeként lelkesen vonulgatott azokkal a nehéz sorsúakkal, akiket az MSZP és az MSZMP taszított a nyomorba. Nyakó sem hazudtolta meg magát, amikor egy-egy megállónál a kameráknak kipózolta magát, beült a luxusautójába, és „elmenetelt” a következő faluig. A biodíszletként funkcionáló „éhségmenetelők” pedig a mínuszokban gyalogoltak Nyakó és az őket tönkretevő MSZMP-MSZP javára. (Bővebben itt olvashatnak róla.)

Lehet, hogy a kiírt népszavazás eredményeképpen kénytelenek lesznek a vasárnapi zárva tartást szabályozó törvényt eltörölni, de ez a „győzelem” a kereskedelemben dolgozók családjainak nagy vesztesége. Eggyel több bejegyzés az MSZP családellenes politikájának listájára.

(di)