Tivadar napja van. | 2024.04.20

A Fidesz szerint a működőképesség határára jutott a szegedi önkormányzat

2016-04-06 14:44:17

A Fidesz szegedi szervezete szerint a működőképesség határára jutott a város önkormányzata.

    Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke szerdán sajtótájékoztatón elmondta, a közelmúltban a szegedi közgyűlés pénzügyi bizottságának két tanácskozása maradt el indoklás nélkül, és bizonytalan időre elhalasztották a közgyűlés péntekre tervezett ülését is.
    A szegediek a KDNP-nek a rendkívüli közgyűlés összehívását kérő kezdeményezésére sem kaptak választ, pedig számos fontos kérdés megvitatására lenne szükség - mondta a szegedi Fidesz-LÉT-frakciót is vezető képviselő.
    Nógrádi Tibor közölte, a város lakói joggal várnak állásfoglalást Botka László szocialista polgármestertől Martin Schulznak, az Európai Parlament (EP) elnökének egy március végi lapinterjúban megjelent kijelentéséről, amely szerint Szeged egy "elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni". A polgármesternek választ kell adnia arra, hogy visszautasítja ezt vagy egyetért az EP elnökének véleményével - mondta.
    Mihálffy Béla fideszes képviselő emlékeztetett arra, hogy a párt helyi csoportja aláírásgyűjtést indított azok csatlakozását várva, akik nem értenek egyet Martin Schulz Szegeddel kapcsolatos kijelentésével. A politikus közölte, a kezdeményezéshez egy hét alatt már ezren csatlakoztak.