Emma napja van. | 2024.04.19

EFOTT - Külföldi dj sztárok lépnek fel

2016-04-04 11:52:19

 

A holland Headhunterz és Firebeatz, az amerikai Borgeous és az ausztrál Pendulum & Verse dj szetje is ott lesz az elektronikus zenei színtérről az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) július 12. és 17. között Velencén.

 

    A fesztiválon idén teljesen elkülönülnek a stílusok, a HÖOK sátorban például kizárólag elektronikus zene lesz hallható a hazai és nemzetközi fellépőktől. Utóbbiak közül többen most fognak először Magyarországon fellépni - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
    A már korábban bejelentett brit dj-producer, Zomboy, vagyis Joshua Mellody 2011-es Organ Donor című debütáló száma óta sikeres. Hírnevét első amerikai turnéjával alapozta meg, amelyet követően egyedi hangzása elterjedt a basszusimádók között. Egyik legnagyobb slágere, a Bad Intentions várhatóan az az EFOTT-on hallható lesz.
    Szintén először látogat Magyarországra a Tomorrowlandet is megjárt Willem Rebergen, azaz Headhunterz. A 2006-tól a zeneiparban tevékenykedő dj hosszú ideig a hardstyle stílust képviselte, tavaly óta azonban új irányok felé nyit. Ezt mutatja Steve Aokival közös slágere, a The Power of Now is.
    A holland vonalat erősíti a Firebeatz is: a duó Calvin Harrisszel, Tiëstóval és Martin Garrixszel is dolgozott együtt. Szintén jön a Tsunami című slágert jegyző Borgeous, valamint a Pendulum is.
    A külföldi fellépők mellett a hazai elektronikus színtér képviseletében lép színpadra Andro, JumoDaddy, Pixa, Metzker Viki és Palotai is. A szervezők már korábban bejelentették a brit Rudimental koncertjét az EFOTT-on.