Gedeon napja van. | 2024.03.28

Áprilisban újraindul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés

2016-04-01 06:58:17

A MiReHuKöz Nonprofit Kft. 2016. április 4-től folytatja a házhoz menő zöldhulladék gyűjtését.
A zöldhulladékot kizárólag a MiReHuKöz Nonprofit Kft. logójával ellátott ZÖLDHULLADÉK GYŰJTŐZSÁK feliratú zsákokban szállítják el, illetve az új chip-pel ellátott kommunális hulladékgyűjtő edények (szürke színű) osztásával párhuzamosan lehetőség nyílik majd ZÖLDMATRICA igénylésével a korábbi - lakos tulajdonában lévő - edények zöldhulladék gyűjtésre való használatára.
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Zöldhulladék feliratú gyűjtőzsákot térítésmentesen biztosítják a lakosság részére.
Március utolsó két hetében a megszokott módon a postaládákban helyezték el a szolgáltató munkatársai az első gyűjtéshez szükséges zsákokat illetve az első gyűjtési napról szóló tájékoztatót.
További zsákok kérhetők majd a gyűjtést végző gépjármű személyzetétől, a miskolci hulladékudvarokban, valamint a MiReHuKöz Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatain - természetesen szintén térítésmentesen.
A zsákokba, illetve gyűjtőedénybe helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom, stb. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok mellett.
A MiReHuKöz Nonprofit Kft. munkatársai a nem kötegelt ágakat nem szállítják el!
A zöldhulladék gyűjtőzsákban és a zöldmatricával ellátott gyűjtőedényekben kizárólag zöldhulladékot szállítunk el! Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban és edényekben háztartási vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, akkor azokat nem szállítják el.
A tavalyi évhez hasonlóan, a zöldhulladék elszállítását kéthetente végzik. A megtelt zsákokat és edényeket a gyűjtési időpontoknak megfelelően reggel 7 óráig kérik a lakosságtól, hogy helyezzék ki az ingatlanjuk elé.
Változásként jelenik meg ebben az évben, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően a 2000 fő alatti települések esetében is bevezetésre kerül a házhoz menő zöldhulladékgyűjtési rendszer a MiReHuKöz Nonprofit Kft. szolgáltatási területén.

A zöldhulladék elszállításának időpontjairól a www.mirehukoz.hu internetes oldalon a tisztelt lakosok a saját település nevükre kattintva a II. negyedévre vonatkozó hulladéknaptárból tájékozódhatnak.