Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: az ellenzék kezdettől fogva támadta az otthonteremtési programot

2016-03-30 12:54:34

 A Fidesz szerint az ellenzék kezdettől támadja az otthonteremtési program minden elemét.

    A nagyobbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: a parlament szerdai döntésének köszönhetően teljessé válik az otthonteremtési program, létrejöhetnek a nemzeti otthonteremtési közösségek, amelyek lehetővé teszik a bankrendszeren kívüli lakáscélú megtakarítást az eddiginél jóval nagyobb állami támogatás mellett.
    A Fidesz szerint az ellenzéki pártok ezúttal is a bankok érdekeit védték és meg akarták akadályozni a nemzeti otthonteremtési közösségek létrehozását. Az ellenzék kezdettől támadja az otthonteremtési program minden elemét, korábban a családi otthonteremtési kedvezményt és a lakásépítési áfa csökkentését is támadták - tették hozzá.
     Ha rajtuk múlna, újra eltörölnék az otthonteremtési programot, ahogy azt kormányzásuk alatt egyszer már megtették: megszüntették az otthonteremtési kedvezményeket, több mint duplájára emelték a lakásépítési áfát, és kiszolgáltatták a bankoknak a családokat.
    Az Országgyűlés szerdán egyértelműsítő, pontosító módosításokkal ismét lehetővé tette nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) létrehozását. A parlament azután döntött, hogy az erről szóló, két hete elfogadott törvényt az államfő megfontolásra visszaküldte a Háznak.