Gedeon napja van. | 2024.03.28

Polgármester ellen emeltek vádat egy hagyaték megszerzésének ügyében

2016-03-29 08:27:20

 

Polgármestert, az ő ismerősét és egy családsegítőt vádol a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség azzal, hogy megszerezték egy örökös nélkül elhunyt vízvári férfi hagyatékát - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t kedden.

 

    A Horváth Szilárd főügyész által jegyzett közlemény szerint a dél-somogyi község polgármestere napi kapcsolatban állt a közeli településen dolgozó családsegítővel, aki 2013 nyarán megosztotta vele a vízvári férfi halálával kapcsolatos információkat. Elhatározták, hogy megszerzik a hagyatékot, és tervükbe a polgármester rossz anyagi helyzetben lévő ismerősét is beavatták.
    Az ismerős egy, a polgármestertől kapott hamis végrendeletet mutatott be a hagyatéki eljárásban. Ennek eredményeként a közjegyző 2014 tavaszán átadta neki az elhunyt férfi 4,8 millió forint értékű házát és 13,2 millió forint értékű értékpapírjait. Később az örökhagyó életbiztosításai után még 2 millió forintot is kapott. 
    Az értékpapírok visszaváltásából származó pénzből 3 millió forintot megtartott, a többit az ingatlan kulcsaival együtt átadta a polgármesternek.
    Az ügyészség polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás, csalás, köz- és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat, és börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott.