Emma napja van. | 2024.04.19

Brüsszeli robbantások - Nincs köze a merényletekhez a Németországban őrizetbe vett két férfinak

2016-03-27 16:50:00

Nem találtak a brüsszeli robbantásokkal összefüggésben Németországban őrizetbe vett két ember ügyében arra utaló jeleket, hogy bármi közük lenne a merényletekhez.
Hétvégi német sajtójelentések szerint a súlyos államellenes bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészség felügyelete alatt folytatott nyomozás során egyelőre nem találtak kapcsolatot a Düsseldorfban csütörtökön és a Giessenben szerdán őrizetbe vett férfi és a brüsszeli merénylők, vagy azok környezete között.
    Giessenben egy 28 éves marokkói férfit vettek őrizetbe. Mobiltelefonján találtak két gyanús üzenetet, amelyekről kiderült, hogy semmi közük a merénylethez. Az egyik sms tartalmaz egy nevet, amely hasonlít az egyik öngyilkos merénylő, Khalid el-Bakraoui nevére, valójában egy másik személyről van szó. A másik sms három perccel azelőtt érkezett az illető készülékére, hogy Khalid el-Bakraoui felrobbantotta magát, és csak a 'fin' szócskát tartalmazza. Ez azonban nem a 'vége' jelentésű francia szót jelöli, hanem a 'hol' jelentésű arab szót latin betűkkel írva.
      Nem találtak a brüsszeli merényletek ügyéhez vezető szálakat a Düsseldorfban őrizetbe vett férfi esetében sem. Az illetőről a Der Spiegel című hírmagazin azt írta, hogy a török hatóságok tavaly nyáron feltartóztatták a szíriai határvidéken, és visszatoloncolták Amszterdamba, ahonnan az országba érkezett. Ugyanazzal a repülőgéppel szállították vissza, mint Khalid el-Bakraouit. A török hatóságok azzal gyanúsították őket, hogy az iszlamisták oldalán részt vesznek vagy részt akarnak venni a szíriai polgárháborúban.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó