Auguszta napja van. | 2024.03.29

Változik a budapesti közösségi közlekedés menetrendje

2016-03-25 16:34:00

 

Változik a budapesti közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén a húsvéti ünnepek, a tavaszi szünet, illetve az óraátállítás miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

 

    A hétköznapokon március 29-ig a tanítási szünetek alatt érvényes menetrendet, húsvét vasárnapján és hétfőjén pedig a vasárnapi és ünnepnapi menetrendet kell figyelni.
    Szombaton és vasárnap a húsvéti körmenetek miatt néhány buszjárat forgalmában rövid idejű korlátozásra lehet számítani. Ezek idején változik egyebek mellett a 11-es, a 27-es, a 99-es, a 182-es, a 183-as, a 184-es és a 198-as busz, illetve a 17-es és a 61-es villamos menetrendje, utóbbi pár perc várakozásra kényszerül csak.
    A nyári időszámításra átállás miatt az éjszakai járatok vasárnap hajnali 2 és 3 óra közötti indulásai kimaradnak. Emellett egyes éjszakai járatok menetrendjében további változásokra is számítani kell. Egyes járatok esetében a BKK további indulási időpontokat biztosít, másoknál az óraátállítás körüli indulási időpontokat korábbra vagy későbbre helyezik át. Azok a járatok pedig, amelyeket útközben ér az óraátállítás, már a nyári idő szerint érkeznek meg a további állomásokra.