Gedeon napja van. | 2024.03.28

Újra jár a brüsszeli metró

2016-03-25 13:50:00

 

Részlegesen újra megindult a terrorista merényletek után leállított brüsszeli metró közlekedése a helyi tömegközlekedési vállalat (STIB) pénteki tájékoztatása szerint.

 

    A háromnapos teljes leállást követően a következő napokban a szerelvények reggel 7 és este 19 óra között közlekednek. A vállalat honlapján közzétett információk szerint azonban egyes megállók között továbbra is szünetel a forgalom.
    Ilyen a keddi bombamerénylet által érintett metróvonal három - Park, Ars-Loi és Maelbeek nevű - megállója, amelyek között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Vannak olyan metrómegállók is, amelyeken a szerelvények megállás nélkül átrobognak.
    A közlekedési vállalat közlése szerint több villamos - amelyek a belvárosban föld alatt haladnak el - nem áll meg a nagyforgalmú megállók mindegyikében.
    A STIB 69 megállójából 38 üzemel zavartalanul, de vannak közöttük olyanok, amelyek csak 18 óráig vannak nyitva.
    A tömegközlekedés a keddi öngyilkos merényleteket követően egész napra leállt a belga fővárosban. Szerdán egyes villamosjáratok és a buszközlekedés indult el, a metróvonalak forgalmát pótlóbuszok látták el péntek reggelig.