Auguszta napja van. | 2024.03.29

A tavaszi időszakra jellemző szolgáltatásokat ellenőrzi a NAV

2016-03-25 11:28:00

 

Az évszakra és a közelgő ünnepre jellemző kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységeket ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a következő hetekben.

 

    Az adóhivatal pénteki tájékoztatása szerint a NAV munkatársai elsősorban az online pénztárgépek adatait felhasználva, célzott kiválasztás alapján keresik fel a húsvéti árukat kínáló üzleteket, a jó idő beköszöntével egyre több helyen külső térrel bővülő vendéglátóhelyeket, valamint az autógumik lecserélésének időszakában a gumiabroncs-szerelő műhelyeket.
    Közölték, a jogkövetési hajlandóság növelése a cél a szépészeti- és fitneszszolgáltatások, a virág- és dísznövénykertészetek, valamint az állatkereskedések körében. Kiemelt figyelmet kapnak az online piactereken forgalmazók.
    A március második felében indult és május 5-ig tartó ellenőrzéssorozat célja, hogy segítse a szabályok betartását és kiszűrje a zugárusokat, szabályszegőket, akiket mulasztásukhoz mérten szankcionálnak - közölte a NAV.
    Az adóhatóság közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy jövedelemszerző gazdasági tevékenységet csak adószám birtokában végezhetnek az alkalmi árusok.