Emma napja van. | 2024.04.19

Jótékonysági ételosztást tartottak Baján

2016-03-23 13:04:49

 

Jótékonysági ételosztást tartottak szerdán Baján, az önkormányzat több támogató közreműködésével 300 adag étellel igyekezett segíteni a rászorulókon a közelgő húsvét alkalmából.

    Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben felidézték azt is, hogy Baja Város önkormányzata és a Baja Marketing Kft. számos támogatóval együttműködve 2008 óta szervez jótékonysági ételosztásokat a rászorulóknak.
    Az előző ételosztás 2015. december 2-án kezdődött és 2016. február 11-ig tartott, és a nehéz helyzetben lévő családoknak, egyedül élők számára nyújtottak segítséget. A magánszemélyek, vállalkozók, cégek, intézmények, egyházi, civil és karitatív szervezetek ezzel a felajánlással járultak hozzá, hogy szebbé tegyék nehéz sorsú embertársaink mindennapjait. A korábbi évekhez képest az idei téli szezonban sikerült a legtöbb ételosztást megszervezni - jelezték.
    Kitértek arra is: decemberben és januárban is négy-négy alkalommal, február elején pedig két alkalommal tudtak meleg ételt osztani a rászorulóknak. A melegétel-osztások mellett a IX. Bácskai Hurka és Kolbászfesztiválhoz kapcsolódó "Házhoz megy a fesztivál" elnevezésű jótékonysági akció keretében kétszáz családnak tudtak egységcsomagokat eljuttatni.