Auguszta napja van. | 2024.03.29

Átadták az Év Terméke díjakat

2016-03-22 18:24:25

 

Átadták az Év Terméke elismeréseket kedden, a magyar fogyasztók 23 kategóriában értékelték a termékeket, és először díjaztak háztartási gép kategóriában - közölte a versenyt szervező Product of the Year Kft. kedden az MTI-vel. 

 

    A díjazott termékeket a fogyasztók döntését elemző GfK Hungária reprezentatív, 2000 fős kutatása alapján választották ki. Az innovatív termékeket egy szakmai zsűri pontozta, majd a fogyasztók értékelték kategóriánként.
    A Product of the Year, vagyis az Év Terméke Díj világszerte ismert innovációs termékdíjazási rendszer. 
    A termékminősítési programba a gyártók és forgalmazók jelölhetik termékeiket és szolgáltatásaikat. A díjra azokat a háztartási cikkeket, élelmiszeripari és testápolással kapcsolatos termékeket, vény nélküli gyógyszereket, valamint szolgáltatásokat lehetett nevezni, melyek az újszerűséget és az innovatív megoldásokat képviselik - legyen szó akár csomagolásról, hatóanyagról, kiszerelésről.
    A GfK Hungária külön felmérésben vizsgálta a korábban díjazott termékek forgalmának alakulását. A felmérés kimutatta, hogy azok a nyertesek, akik tudatosan gondozták márkájukat, egyértelmű forgalomnövekedést értek el a logó használatának segítségével.
    A GfK Hungária Piackutató Háztartáspanel felmérés eredménye szerint az Év Terméke Díj nyertesei közül a két legaktívabb márka értékesítési volumene átlagosan 20-30 százalékkal, vásárlói hatóköre átlagosan 10 százalék feletti mértékben nőtt. 
    Az Év Terméke Díj 2016-ot elnyert termékek palettáján található bőrápolási cikktől kezdve energiaitalon és étrendkiegészítőn, favédő lazúron és fagyasztott élelmiszeren keresztül, sajt és talpbetét is.