Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: jó úton halad a közoktatás problémáinak megoldása

2016-03-22 14:45:54

 

Jó úton halad a közoktatás problémáinak megoldása, a köznevelési kerekasztalnál pedig mindazon szervezetek jelen vannak, amelyek számára fontos a gyermekek, az oktatás ügye - jelentette ki Pósán László, az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes alelnöke kedden, újságíróknak nyilatkozva. 

 

    A politikus azt követően számolt be erről, hogy a testület meghallgatta az oktatási államtitkárt a kerekasztal-tárgyalások aktuális helyzetéről. 
    Pósán László hangot adott azon meggyőződésének, hogy a közoktatás bonyolult részletkérdései olyan nagy volumenű ügyek, amelyek csak tárgyalóasztalnál rendezhetők. Ezek közé sorolta például a tananyag vagy a nemzeti alaptanterv kérdését. 
    Hozzátette: Palkovics László beszámolója szerint a kerekasztal munkája számos kérdésében hozott előrelépést, és minden érintettet arra kért, vegyen részt a kerekasztal-tárgyalásokon. 
    Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden az ATV-nek és a Kossuth Rádiónak nyilatkozva azt mondta, noha a Klik nyáron megszűnik, továbbra is az állam tartja majd fenn az iskolákat.