Auguszta napja van. | 2024.03.29

Csehországban is megerősítették a repülőterek és a prágai metró biztonságát

2016-03-22 10:49:33

 

A brüsszeli robbantások következtében kedden délelőtt Csehországban készültségbe helyezték a biztonsági szerveket és a rendőrséget - közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter a Twitteren megjelent bejegyzésében.

 

    Chovanec azt írja, hogy a helyzet komolyságára való tekintettel azonnal találkozott Bohuslav Sobotka miniszterelnökkel, akivel megvitatták a brüsszeli robbantásokat, és a helyzet kiértékelése alapján született meg a döntés a rendőrség és a titkosszolgálatok készültségbe helyezéséről. Korábban Prágában azt jelentették, hogy Sobotka és Chovanec csak kora délután találkozik egymással.
    Jozef Bocán, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője már kora délelőtt bejelentette, hogy azonnali hatállyal megerősítették a nemzetközi repülőterek és a prágai metró biztonságát. 
    "Nincsenek olyan értesüléseink, miszerint Csehországban bármiféle veszély fenyegetne" - mondta Bocán újságíróknak. Prágának nincsenek olyan információi sem, hogy a brüsszeli robbantások áldozatai vagy sebesültjei között cseh állampolgárok is lennének - tette hozzá. Ugyanezt írta később a Twitteren a belügyminiszter is.
    A prágai Václav Havel repülőtéren, valamint a prágai metró állomásain is tűzszerészek jelentek meg, akik átvizsgálják a terepet - közölte a közszolgálati hírtelevízió. A rendőri felügyelet és jelenlét mindenütt meg lett erősítve.
    Bocán szerint pillanatnyilag további intézkedések nincsenek tervezve. "A fokozott biztonsági intézkedéseket a helyzet alakulásától függően fogjuk csak módosítani" - közölte Bocán.
    Vezető cseh politikusok délelőtt részvétüket fejezték ki a brüsszeli áldozatok hozzátartozóinak, elítélték a történteket, s egybehangzóan azt hangsúlyozták, hogy a terroristák előtt nem szabad meghátrálni.