Andrea napja van. | 2024.04.18

Budapesti járatokat is érintett a párizsi légiirányítók sztrájkja

2016-03-21 12:27:46

 

Több budapesti járatot is érintett a francia légiirányítók vasárnap kezdett sztrájkja: volt kimaradt járat, és késések is előfordultak - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő déli Híradójában.

 

    Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta: a légitársaságok, ha lehet, igyekeznek elkerülni a francia légteret. A baj az - tette hozzá -, hogy a légiirányítók folytatják sztrájkjukat, így kedden sem lesz "könnyebb az élet". Hardy Mihály az utazóknak azt ajánlotta, hogy indulás előtt mindképpen tájékozódjanak a légitársaságoknál. 
    A vasárnap kezdődött - eredetileg 48 órásnak meghirdetett - sztrájkot a légiirányítók harmadik legnagyobb érdekképviselete, az UNSA-ICNA hirdette meg, hogy így tiltakozzon egy újabb elbocsátási terv, valamint a repülésirányítás terén elmaradt beruházások ellen. Az ország légiközlekedési hatósága (DGAC) vasárnap felszólította a légitársaságokat, hogy óvatosságból töröljék az Orly repülőtérről és a Marseille-ből induló járataik harmadát.
    Vasárnap a párizsi repülőterek forgalmát drámaian korlátozta az aznap kezdődött sztrájk. Az Orly repülőtéren a járatok csaknem fele kimaradt, a Charles de Gaulle-reptér által kezelt járatoknak pedig mintegy negyven százaléka szenvedett késedelmet a légi kikötő üzemeltetője szerint. Franciaország más repülőterein, így Bordeaux-ban, Lyonban és Marseille-ben is késésekkel kellett számolni.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány