Emma napja van. | 2024.04.19

A KKM fokozott óvatosságot kér az Isztambulba utazóktól

2016-03-20 19:10:00

 

Az Isztambulba utazó magyar állampolgároktól fokozott óvatosságot kér a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a szombati merényletet követően.

 

    A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben felidézték, hogy Isztambul legforgalmasabb sétálóutcáján, a Függetlenség sugárúton (Istiklal Caddesi) szombat délelőtt öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. A merényletnek öt halálos áldozata és 36 sérültje volt.
    A konzuli szolgálat az kéri a városban tartózkodóktól, hogy kerüljék el a sétálóutcát és környéket, beleértve a Taksim teret is.
    Biztonsági okokból azt is kérik az utazóktól, hogy kövessék figyelemmel a hatóságok utasításait, a helyi hírközlés tájékoztatását, valamint a konzuli szolgálat utazási tanácsait.
    Továbbra is feltétlenül javasolják, hogy a turisták tartózkodjanak a zsúfolt helyektől, valamint a tömegrendezvényektől.
    Kérik azt is, hogy a Törökországban tartózkodó vagy odautazni kívánó magyar állampolgárok a konzuli szolgálat honlapján regisztrálják utazásukat.