Gedeon napja van. | 2024.03.28

Emmi: az egészségügyből a szocialisták vontak ki 600 milliárd forintot

2016-03-17 20:25:00

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint az MSZP-s Korózs Lajos hazudik, az egészségügyből ugyanis a szocialisták vontak ki 600 milliárd forintot, egyedül ők akartak "nyerészkedni" a betegeken és az időseken, akikkel vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak fizettetni.

    A tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az Országgyűlés népjóléti bizottsága alelnökének aznapi sajtótájékoztatójára reagált. Korózs Lajos azt mondta: a családoknak napi tízezer forintot kell majd fizetniük idős és beteg hozzátartozóik után, amennyiben a kórházakból kiszervezik és a szociális ellátórendszerhez teszik át a krónikus ellátó osztályokat. A helyzet azért alakult így, mert a Fidesz kormányzása alatt kivonták azokat a forrásokat az egészségügyből, amelyekkel egy hatékony rendszert finanszírozni lehetne - jelentette ki az ellenzéki politikus.
    Reagálásában az Emmi azt írta, a családoknak semmiféle anyagi terhet nem jelent a krónikus ellátó osztályok átszervezésének terve. A javaslat egyetlen célja, hogy a betegek a kórházban, az ellátást igénylő idősek a szociális ellátásban kapjanak helyet, és mindenki a számára legjobb ellátást kapja - áll a közleményben.