Tivadar napja van. | 2024.04.20

Jobbik: valódi megoldások kellenek a kilakoltatások megelőzése érdekében

2016-03-11 12:42:22

 A Jobbik fogyasztóvédelmi csomagot készít elő a kilakoltatási moratórium lejártával összefüggésben.

    Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy összehívják az általuk létrehozott devizahiteles kerekasztalt és "valódi megoldásokat" szándékoznak kidolgozni. Célként fogalmazta meg, hogy megvédjék az adósokat attól, hogy ingatlanjukat értékük töredékéért elherdálják, és egy "összejátszó mechanizmus végén" mindenki jól járjon - a károsult kivételével, aki milliós tartozással kerül az utcára.
    A jobbikos politikus példaként hozott egy budapesti belvárosi esetet, amelyben 13 milliós hitelre most 27 millió forintot követel a bank és nem engedi az ingatlant piaci értéken értékesíteni, sem a tulajdonosnak azt, hogy a Nemzeti Eszközkezelőhöz forduljon. Az árverés végén az új gazda az érték töredékéért juthat az ingatlanhoz, a károsulton pedig 10 milliókat követelnek a kilakoltatás után - fejtette ki.
    Z. Kárpát Dániel ismét megerősítette, hogy a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását követelik, mert szerinte a kilakoltatás veszélye több ezer családot érint. A politikus szánalmas helyzetnek nevezte, hogy a kormány által megengedettnél még a végrehajtók is kevesebb kilakoltatást terveznek.