Auguszta napja van. | 2024.03.29

Meghosszabbították a vízumtilalmat és a vagyonbefagyasztást 183 természetes és jogi személy ellen

2016-03-10 14:33:36

 Meghosszabbították az Ukrajna területi épségének megsértése miatt orosz és oroszbarát ukrajnai természetes és jogi személyek ellen korábban elrendelt európai uniós szankciókat a tagállamok belügyminisztereinek csütörtöki brüsszeli tanácskozásán.

    A tárcavezetők hat hónappal hosszabbították meg a beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást jelentő büntetőintézkedéseket 146 természetes és 37 jogi személy ellen. A korlátozások ennek értelmében szeptember 15-ig érvényesek. A tanács döntését szombaton teszik majd közzé az unió hivatalos közlönyében.
    A legutóbb tavaly szeptemberben meghosszabbított szankciós listán szerepel többek között Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes, valamint két védelmiminiszter-helyettes, Arkagyij Bahin és Anatolij Antonov is. A hivatalos tájékoztatás szerint három olyan embert levettek a listáról, akik a legutóbbi hosszabbítás óta meghaltak.
    Az Európai Unió Ukrajna szuverenitásának, területi épségének aláásása, veszélyeztetése, megsértése miatt rendelte el a büntetőintézkedéseket, beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást a fokozatosan bővített listán lévőkkel szemben.