Emma napja van. | 2024.04.19

Együttműködés a HM és az Olimpiai Bajnokok Klubja között

2016-03-07 19:20:00

 Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és az Olimpiai Bajnokok Klubja (OBK), ennek értelmében az olimpiai bajnok sportolók az MH Egészségügyi Központban is igénybe vehetik a szükségessé váló egészségügyi ellátást.

    A szerződést Simicskó István honvédelmi miniszter és Nébald György, az OBK elnöke írta alá a testület hétfői közgyűlése előtt.  
    Simicskó István elmondta, hogy amikor aranyérmes olimpikonokkal találkozott, többször is elhangzott az igény, hogy "szükségük lenne kiemelt, magas színvonalú ellátásra", mert "bár az olimpiai bajnokok a pályafutásuk befejezése után is egészséges, sportos életmódot folytatnak, a kor haladtával nemcsak kisebb-nagyobb sportsérülések érik el őket, hanem általános betegségek is".
    Hangsúlyozta: mivel ezek a sportolók a nemzet büszkeségei, megérdemlik a VIP-ellátást.
    Nébald György az MTI-nek azt mondta, köszönet jár a Sportkórháznak mindazért, amit eddig a sportolókért tett, ám a Honvédkórházban az ellátás szélesebb körű és a felszereltség is magasabb színvonalú.
    "Az új megállapodás értelmében a VIP-ellátás alapján koncentrált odafigyelést kapnak az olimpiai bajnokok, amiért nagyon hálásak vagyunk" - tette hozzá.