Ervin napja van. | 2024.04.26

Fidesz: Gyurcsány 600 milliárdot vett el az egészségügytől

2016-03-07 12:43:34

 

Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt 600 milliárd forintot vett el az egészségügytől - így reagált a Fidesz hétfőn arra a DK-s követelésre, hogy a kormány csoportosítson át százmilliárd forintot "az egészségügy életben tartására" és a kórházi fertőzések csökkentésére.

    A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc kormánya "a betegeken üzletelni akart, az egészségügyben dolgozókat létbizonytalanságba sodorta, a kórházakat eladósította és hagyta leamortizálódni".
    A kormánypárt szerint a kórházi fertőzésekről is hazudik a DK, ugyanis - mint írták - az ellenzéki párt által emlegetett "hamis adatokat" az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már többször cáfolta.
    Magyarországon adottak a biztonságos betegellátás feltételei, a polgári kormány pedig mindent megtesz azért, hogy javítsa az ellátás színvonalát, modernizálja a kórházak állapotát - közölték, hozzátéve, hogy országszerte 500 milliárd forintos egészségügyi fejlesztés zajlik, 71 kórházat újítottak fel.