Gedeon napja van. | 2024.03.28

Oktatás- és egészségügyben is kérdezik a kormányt

2016-03-06 15:30:00

 

Ismételten kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget az Országgyűlés kéthetes ülése hétfőn. A képviselők egyebek mellett az oktatásról és az egészségügyről szóló válaszokat várnak a kormánytól.

 

    Az ülésnap délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a kérdések követnek.
    A parlament honlapján olvasható információk alapján ekkor két fideszes képviselő fordul majd a kabinethez. Vécsey László azt kérdezi majd az emberi erőforrások miniszterétől, milyen egészségügyi fejlesztések várhatók 2014-2020 között, míg B. Nagy László - szintén Balog Zoltánhoz intézett felszólalásában - arról érdeklődik, hogy a szegedi szocialista városvezetés óvodákat zár be.
    Ellenzéki oldalról a szocialista Tukacs István arra vár választ, hogy egy ügyeletes orvosra miért jut több mint 30 ezer ember, frakciótársa Gúr Nándor pedig azt kérdezi, a kormány miért hagyja, hogy a jól képzett fiatal szakemberek külföldre vándoroljanak.
    A jobbikos Lukács László a kórházi fertőzésekkel kapcsolatban tesz majd fel kérdést, Farkas Gergely pedig azután érdeklődik, miért nem kaphatnak pedagógusigazolványt a pedagógiai és gyógypedagógiai asszisztensek.
    Az LMP-s Sallai R. Benedek kérdése: számítani lehet-e forrásbevonásra az oktatásban.
    A kérdéseket követően - szintén egy órában - az azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el, majd az ülés napirend utáni felszólalásokkal ér véget.