Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szakértő: Európa többszörösen becsapta önmagát

2016-03-06 08:09:00

 

Maróth Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia volt alelnöke szerint Európa többszörösen becsapta önmagát, mert a migránsokat háborús menekülteknek tekintette és a leendő munkaerőt látta bennük, míg az érkező tömeg hazudott identitásáról és céljairól is.

 

    Az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában a keletkutató azt mondta, statisztikák szerint a bevándorlóknak csupán tíz százalékát lehetne némi iskoláztatás után foglalkoztatni, 50-60 százalékuknak pedig "esze ágában sincs bármiféle munkát végezni". Akiknek van szakmájuk, azok nem indulnak el a szíriai menekülttáborokból, illetve nem jönnek tovább Törökországnál, hiszen ők ott is tudnak dolgozni - emelte ki, hozzátéve, olyan réteg indult el Európába, amelyre hazájában sincs szükség.
    Az integrációval kapcsolatban Maróth Miklós közölte, nem határozta meg senki pontosan, mit is kell alatta érteni, mi a cél a bevándorlókkal: be szeretnék őket olvasztani a társadalomba vagy a háború végégig munkát akarnak adni nekik, majd utána hazaküldik őket.