Andrea napja van. | 2024.04.18

Fidesz: a Jobbik politikusai hordják szét a közpénzeket

2016-03-04 14:25:00

 A Fidesz véleménye szerint a Jobbik körül egyre több a korrupciógyanús ügy és a politikusaik sorra buknak le azzal, hogy ők maguk hordják szét a közpénzt.

    A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében Volner János pénteki sajtótájékoztatójára reagált, ahol az ellenzéki párt alelnöke azt mondta, a Jobbik nem hagyja, hogy a kormánypártok 2018 előtt széthordhassák a rájuk bízott közvagyont. A politikus úgy fogalmazott: Magyarországon évente több mint 400 milliárd forint kárt okoz a korrupció, és Orbán Viktor miniszterelnök gondoskodik arról, hogy a közpénzek felhasználásának eltitkolásával újabb lehetőségeket teremtsen a Fidesz gazdasági és politikai holdudvarának.
    A Fidesz közleményében viszont azt áll, a napokban derült fény arra, hogy a Jobbik nyolctagú elnökségéből hét a saját rokonával szerződött tanácsadásra, köztük Volner János is, aki a saját családtagjának fizetett havi félmilliót tanácsadásért és további havi 85 ezer forintot titkárnői feladatokért. Hozzáteszik, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke ugyancsak a saját családtagjainak "csorgatott közpénzekből megbízást".
    A kormánypárt azzal folytatja, hogy a Jobbik polgármesterei is sorra buknak le, ózdi polgármesterük a saját önkormányzatától vett fel "gátlástalanul" megbízási díjakat, a tapolcai polgármesterük pedig a végzettségéről hazudott. Kiemelik hogy emellett a Jobbik mai napig adós a válasszal "Kovács Bélára, Európa egyik legnagyobb korrupciós botrányára".