Csongor napja van. | 2024.04.16

A MÚOSZ etikai bizottsága elé került a 24.hu videója

2016-03-03 12:30:00

 Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) etikai bizottsága elé került a 24.hu videója, amelyen a portál egyik riportere "a miniszterelnök lányának terhessége kapcsán viccelődött" - írta csütörtök délelőtt honlapján a Magyar Idők.

    Azt írták: egy MÚOSZ-tag, aki - a Magyar Idők szerint - "magát nem tartja politikusnak és nem a jelenlegi kormány rajongója", beadvánnyal fordult a szervezet etikai bizottságához, mivel hisz, hinni próbál "az etikus és korrekt újságírásban". Az újságíró-kommunikációs szakértő Katz Dávid, a 24.hu munkatársa ellen emelt panaszt, aki - mint írta - "többször megalázta" a miniszterelnök lányát és Csonka András színművészt. "Sértő megjegyzéseket és kérdéseket tett fel nekik, konkrét bizonyítékok és tények nélkül" - írta beadványában a MÚOSZ tagja.
    A beadvány benyújtója a MÚOSZ etikai bizottságának állásfoglalását kéri a videóról, és arról, hogy "milyen mélységig lehet turkálni egy közszereplő családtagjának illetve egy színész magánéletében". Továbbá felteszi a kérdést: "Katz kolléga viselkedése etikai szempontból elfogadható-e?". 
    A MÚOSZ-tag kifejti, hogy véleménye szerint nem, majd így zárja levelét: "az ilyenek miatt vetik meg sokan a politikai újságírást" - írta honlapján a Magyar Idők.
    A Magyar Idők elsők között írt arról a videóról, amely - mint fogalmaztak - "óriási" felháborodást váltott ki. Szerdán honlapjukon azt írták: amikor kedden megkeresték a 24.hu főszerkesztőjét, Kustánczi Norbert, még "egészen másként viselkedett". Szerdán Kustánczi Norbert közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy a videót eltávolították az oldalról, s egyúttal "tiszteletben tartva az anyaságot, Orbán Ráheltől és az esetleges további érintettektől" elnézést kért.