Emma napja van. | 2024.04.19

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

2016-03-03 07:25:06

 

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a kubai keresztény nők készítették el - közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára az MTI-vel.

 

    Az imanap idei mottója: "Fogadjátok magatokhoz a gyermekeket, mert ezzel engem fogadtok be". Vezérgondolata Jézus Márk evangéliumából vett mondata: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa."
    Fischl Vilmos elmondta: Kubában nagyon erős a családi összetartás. A lakosság legnagyobb arányát a gyermekek teszik ki, akiket nagyon szeretnek és nagy becsben tartanak. Bár a családok többsége igen szegény, mégis minden gyermek jár iskolába, az oktatásnak ugyanis minden szintje ingyenes.
    A főtitkár tájékoztatása szerint a világimanapot országszerte gyülekezetekben tartják meg, "együtt imádkozva az erőszak áldozataiért és a mélyszegénységben élőkért". Hozzátette: az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon pedig az idén harmincegyedik alkalommal szervezi meg az eseményt a MEÖT.
    Fischl Vilmos kitért arra: a résztvevők az ökumenikus tanács által megjelentetett kiadványok segítségével készülhetnek fel, hangolódhatnak rá az eseményre, "és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését". A felkészülést segítő kiadványok a www.meot.hu honlapról tölthetők le.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó