Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hobbikertészeknek szánt termékcsaláddal lép piacra a Corax-Bioner

2016-03-02 19:14:00

Különböző növénykultúrákra specializált, lombtrágyákat és növényvédőszereket tartalmazó dobozokat állított össze a Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. hobbikertészek számára, az új lakossági termékcsalád piacra dobásából a társaság az első évben 3-4 százalékos árbevétel-növekedésre számít - tájékoztatta a cég szerdán az MTI-t.
A közlemény szerint a cég hat különböző készlettel - gyep, örökzöld és díszfa, szőlő, virágos dísznövény, zöldség, valamint gyümölcs boxok - lép piacra. A forgalmazás március elején kezdődik, nagy barkácsáruházak kertészeti osztályain, a gazdaboltokban és a kertészeti árudákban - írják.
    A CoraxBio Boxok tartalmaznak mindent, amire az adott növénykultúrának egy szezonban általában szüksége van egy ház körüli vagy hétvégi kertben, a megfelelő lombtrágyákon és növényvédőszereken túl a használatukhoz szükséges tudnivalók is megtalálhatók a dobozokban.
    A tájékoztatás szerint a 100 százalékban magyar tulajdonban álló cég mintegy 75 alkalmazottat foglalkoztat négy telephelyén és budapesti központjában. Környezetbarát, nagyrészt saját fejlesztésű növényvédőszerek, levél- és talajtrágyák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik Magyarországon és külföldön.
    A cég tavalyi éves árbevétele 1,5 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 1,6 milliárd forint után. A vállalat adózás utáni nyeresége 165 millió forintot tett ki 2014-ben és 2015-re is hasonló eredményre számítanak.