Gedeon napja van. | 2024.03.28

A spanyol szocialista miniszterelnök-jelölt változást, párbeszédet és megegyezést sürgetett parlamenti programbeszédében

2016-03-01 20:47:00

 Változás, párbeszéd, megegyezés - ez kell legyen az új spanyol kormány három alappillére Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök-jelölt szerint, akinek keddi, parlamenti beszédével kezdetét vette a kormányfő-választási folyamat.

    A politikus programismertetésének kezdetén hangsúlyozta, hogy a spanyol parlament pártjai ugyan ideológiailag különböznek, de több dolgok is összeköti őket. Példaként említette egyebek mellett az igényt a változásra és a demokrácia megújítására. Véleménye szerint ezeket szem előtt tartva törekedni kell az együttműködésre.
    "Az állampolgárok a változásra adtak felhatalmazást" - jelentette ki, hozzátéve, hogy ha nem fognak össze, azzal hagyják, hogy ismét az eddig kormányzó konzervatív Néppárt kerüljön hatalomra.
    Felszólalásában elismerte, hogy a megválasztásához szükséges parlamenti támogatás jelenleg nincs meg, és mint mondta, ha nem is lesz, akkor az azt jelenti, hogy mindannyian rosszul végezték a munkájukat.