Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szijjártó: a nagykövettel konzultálnak a Magyarországot ért német támadásokról

2016-02-29 11:52:00

 

Az elmúlt napokban német részről Magyarországot ért támadásokról hétfőn Altusz Kristóf helyettes államtitkár konzultál a budapesti német nagykövettel - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel.

 

    A tárcavezető arra reagált, hogy a Der Spiegel című német lap Mindenki önmagáért címmel hosszabb tudósítást közölt a balkáni útvonal országainak migrációs helyzetéről. A cikkben idézetet közöltek Martin Schulztól, és az Európai Parlament elnöke úgy nyilatkozott: "Magyarországnak az elosztási kulcs szerint éppen 1294 menekültet kell kapnia, nem érthető számomra, hogy hogyan lehet ez ellen népszavazást tartani, hacsak az ember ezt nem úgy érti, mint egy további lépést a szolidaritás és közös felelősség Európájától való elfordulásban."
    Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Martin Schulzról és barátairól egyre inkább azt kell gondolnunk, hogy szándékosan értik félre az európai kihívásokat, és az azokra adott magyar választ".
    Emlékeztetett: Magyarország az Európai Bíróságon támadta meg a kötelező betelepítési kvótáról hozott eddigi uniós döntést, és népszavazáson kéri ki az emberek véleményét a betelepítési kvótára vonatkozó jövőbeli elképzelésekről.
    Az elmúlt napokban német részről Magyarországot ért támadásokról hétfőn Altusz Kristóf helyettes államtitkár konzultál a budapesti német nagykövettel - tájékoztatott a miniszter.