Andrea napja van. | 2024.04.18

Balogh Józsefet választották az Országos Roma Önkormányzat elnökévé

2016-02-27 14:28:00

 Balogh Józsefet, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma elnökét és a Lungo Drom tagját választották pénteken az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökévé. Az elnökhelyettesek Csóka János, Jónás Gábor, Lakatos István és Rácz Tamás lettek - közölte az új elnökség szombaton az MTI-vel.

    A szervezet vezetői közleményükben hangsúlyozták, az ORÖ elnökválasztó ülése rendzavarás nélkül ért véget. Az új elnököt és az alelnököket a Lungo Drom és szövetségesei jelölték.
    Az elnökség kinyilvánította továbbá, hogy az önkormányzat a kormányzattal együttműködve, Farkas Flórián parlamenti képviselővel, miniszterelnöki biztossal összhangban kívánja végezni feladatát.
    Az egységessé vált és megújult szervezet lehet a garanciája annak, hogy az utóbbi idők botrányos működését végleg maga mögött hagyhassa az önkormányzat - emelte ki az ORÖ elnöksége, hozzátéve, szakmai bizottság közreműködésével kivizsgálják az előző vezetés tevékenységét, aminek végén megteszik a szükséges intézkedéseket is.
    Kifejtették továbbá, hogy az önkormányzat új vezetése, Lakatos István megbízott elnök munkáját követve a jövőben is a nemzetiségi autonómia megőrzésére, a roma nemzetiségi hagyományok ápolására helyezi a hangsúlyt.