Gedeon napja van. | 2024.03.28

Cseh Tamás Program - 21 médium kapott támogatást

2016-02-25 13:43:22

Huszonegy könnyűzenei tematikájú médium összesen 21,3 millió forint támogatásban részesült a Cseh Tamás Program médiatámogatási alprogramja keretében.
Az orgánumok az elnyert összeget könnyűzenei tartalom készítésére és megjelentetésére fordíthatják. Meghívásos pályázat keretében támogatást nyert a Cseh Tamás Archívum, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Magyarock Hírességek Csarnoka Egyesület is - közölte a Cseh Tamás Programiroda csütörtökön az MTI-vel.
    A Cseh Tamás Program előző évadához képest újdonság, hogy a médiatámogatási alprogram keretében nemcsak a vidéki és kisközösségi rádiók és televíziók, hanem a szaksajtó is támogatásban részesülhet. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium tavaly decemberben meghirdetett nyílt pályázata kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumoknak, illetve ilyen témájú mellékleteket megjelentető kiadóknak szólt.
    A kollégium a beérkezett 23 pályázat közül huszonegynek ítélte meg támogatást, összesen 21,3 millió forintot. A sikeres pályázók 500 ezer és 2 millió forint közötti összegeket nyertek. 
    A győztesek között szerepel az A38 internetes blogja, a Lángoló Gitárok online zenei magazin, a Koncert.hu portál, a Kortárs online internetes folyóirat, a Dalok.hu, négy Veszprém és egy Fejér megyei napilap, a Recorder.hu, a Rockstar magazin, a Hammerworld, valamint a Zeneszöveg.hu is.
    A teljes névsor az NKA honlapján olvasható. A támogatás révén megvalósuló zenei rovatok, kiadványok részben a Cseh Tamás Program támogatott zenekaraival, rendezvényeivel és a program közreműködésével megvalósuló koncertekkel is foglalkoznak.
    A kollégium meghívásos pályázat révén 15 millió forintos támogatást nyújt a Cseh Tamás Archívum munkájához, 30 milliót pedig a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. keretében megvalósuló könnyűzenei örökség alprogramhoz. Mindezek mellett a Rockmúzeum fejlesztésére, népszerűsítésére és rendezvények szervezésére a Magyarock Hírességek Csarnoka Egyesület mintegy 5 millió forint támogatást nyert.