Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az RTL Klubon lesz a Saul fia magyarországi televíziós premiere

2016-02-24 15:49:23

 A magyar televíziós csatornák közül elsőként az RTL Klub fogja sugározni Nemes Jeles László Saul fia című cannes-i nagydíjas, Gloden Globe-díjas és Oscar-jelölt holokausztdrámáját.

    A csatorna MTI-hez eljutatott szerdai közleménye szerint az elmúlt hónapokban az egyik legtöbb nemzetközi elismerést begyűjtő alkotást a mozis forgalmazás után, várhatóan még idén, megszakítás nélkül láthatják majd az RTL Klub nézői.
    Nemes Jeles László első egész estés filmje a holokauszt talán utolsó tabutémáját dolgozza fel. A film főhőse Ausländer Saul (Röhrig Géza), aki 1944-ben egyike az Auschwitz-Birkenau náci haláltábor krematóriumaiban dolgozó sonderkommandósoknak. 
    Míg társai a bármelyik pillanatban bekövetkezhető kivégzéstől félve fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek, Saul az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket - olvasható a közleményben.