Tivadar napja van. | 2024.04.20

Ugrócsarnokot épít a Tatabányai Sport Club

2016-02-24 16:00:00

 

A Tatabányai Sport Club 133 millió forintos költséggel megkezdte egy csarnok építését, ahol téli hónapokban is edzhetnek a klub távolugrói, magasugrói és rúdugrói - mondta a város polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

    Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) hozzátette, a 33 méter hosszú, földszintes, acélszerkezetű csarnok rekortán burkolatot kap, s egyszerre 30 sportolót képes befogadni.
    Az épülő 600 négyzetméteres ugrócsarnok a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) által terveztetett prototípus, a szövetség első ilyen jellegű építménye. Különlegessége, hogy a rúdugrás gyakorlását is lehetővé teszi - mondta az MTI-nek Sámuel Botond, a TSC elnöke.        A 133 millió forintból megvalósuló fejlesztést a MASZ 90 millió forinttal támogatta, a fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrásaiból teremtette elő. A Grosics Gyula Stadion és a Földi Imre Sportcsarnok szomszédságában épülő létesítményt várhatóan május végén adják át.
    A Tatabányai Sport Club 106 éves, 11 szakosztályban 1200-nál több igazolt versenyzője van. Kiemelt sportágai: atlétika, birkózás, női kézilabda, ökölvívás, súlyemelés és vívás.