Auguszta napja van. | 2024.03.29

Erdősi László a kormánypárt jelöltjével szemben nyert 2014-ben

2016-02-24 06:59:00

 

A Fidesz saját jelöltet állított 2014-ben Erdősi László Andrással szemben - közölte a kormánypárt kedden az MTI-vel.

 

    A Fidesz azért írt közleményt, mert szerintük az Index "Polgármesterfeleség előzte be az MSZP-t a kopaszokkal" címmel megjelent írása "erősen" félrevezető sugalmazásokat tartalmaz. 
    "Arról a fontos tényről ugyanis elfelejtették a közvéleményt tájékoztatni, hogy Erdősi László András amellett, hogy független polgármestere Herceghalomnak, 2014-ben, az önkormányzati választáson a Fidesz saját jelöltet is állított vele szemben" - írták.
    Kedden két, a vasárnapi boltzárral kapcsolatos kérdést is benyújtottak a Nemzeti Választási Irodánál. Az elsőt Erdösi Lászlóné, Erdősi László herceghalmi polgármester felesége, a másodikat Nyakó István szocialista politikus adta be. (Az NVI honlapján Erdösi Lászlóné "ö"-vel, Erdősi László "ő"-vel szerepel.) Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ha Erdösi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé.