Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ülést tart a köznevelési kerekasztal

2016-02-23 07:59:00

 

Ismét összeül a köznevelési kerekasztal ma a fővárosban, a tanácskozás várhatóan több új résztvevővel bővül, ugyanakkor a pedagógus szakszervezetek biztosan nem lesznek jelen.

 

    Palkovics László oktatási államtitkár az MTI-nek korábban elmondta: a keddi kerekasztalon jelen lesz az OECD-szakértője, meghívták az antiszegregációs kerekasztal képviselőjét, a katolikus egyház képviselőjét, a megyei városok szövetségének, az óvodapedagógusoknak a delegáltját, valamint az Alapítványi és Magániskolák Egyesületét is. 
    Míg a kerekasztal alakuló ülésén részt vett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hétfőn azt jelezték, hogy a továbbiakban nem lesznek jelen. A Pedagógusok Szakszervezete a sztrájkbizottsági keretek között kíván egyeztetni, a kormány által ígért anyagot megkapták, azon szakértőik dolgoznak.
    Az államtitkár korábban jelezte: két kerekasztal-ülés között szakértői munkacsoportok üléseznek, és két hét alatt szeretnének megoldást találni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működési, finanszírozási problémáira, valamint elkezdik a szervezeti átalakítást is.