Tivadar napja van. | 2024.04.20

Egyre többen használják a Díjnetet

2016-02-22 14:21:12

 

Egyre többen használják a számlák kiegyenlítésére a Díjnetet az ingyenes számlabemutató rendszert üzemeltető Díjnet Zrt. adatai szerint.

    A Díjnet segítségével az ügyfelek a különböző szolgáltatóktól érkező számláikat elektronikus formában, az interneten keresztül tekinthetik meg, és azok kiegyenlítésére különféle fizetési módok közül választhatnak. Lehetséges a bankkártyás (VPOS) fizetés a dijnet.hu honlapon, illetve a mobiltelefonos (iCsekk alkalmazással), továbbá a Díjnettel szerződésben álló kereskedelmi bankok esetében a számlák automatikus átadása az internetbanki moduloknak.
    A közlemény szerint a Díjnet 260 ezer felhasználója tavaly az év végéig több mint 500 ezer szolgáltatói regisztrációt kezdeményezett, ami 25 százalékkal magasabb, mint az előző évi. Tavaly 4,6 millió számla elektronikus bemutatása történt meg, ami 28 százalékos növekedést jelent.
    A Díjneten bemutatott számlák közül tavaly 1,8 millió darabot, 16,1 milliárd forint értékben fizettek ki az ügyfelek a Díjnet oldalán elérhető fizetési módok valamelyikével. A fizetési tranzakciók 30 százaléka kártyás fizetéssel (VPOS), 9 százaléka pedig internetbanki csatornán történt.
    A Díjnet elektronikus számlát kibocsátó partnereink köre folyamatosan bővül, tavaly 24 partnere volt, az idei első fél évben pedig csatlakozik a rendszerhez a Magyar Telekom.
    Tavaly év végén elindult az úgynevezett csekkoló alkalmazás, amely a Díjneten keresztül is elérhető. A szolgáltatással az ügyfél áttekintést és elemzést kaphat bevételeiről és kiadásairól. A Magyar Posta Hűségkártyával rendelkező ügyfelek összekapcsolhatják postai fiókjukat a díjnetes alkalmazással, ezáltal minden befizetés egy helyen lesz látható - közölte a Díjnet Zrt.