Ervin napja van. | 2024.04.26

Kovács Zoltán: Gyurcsány Ferenc és az ellenzék hazudik

2016-02-21 16:34:00

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és az ellenzéki pártok egyszerűen hazudnak a szombati EU-csúccsal kapcsolatban - jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő vasárnap az MTI-nek.

    A szóvivő azt mondta: az ellenzéki pártok hazudnak, hiszen pontosan tudják, hogy az Európai Tanács sem korábban, sem pedig most hétvégén nem döntött a kötelező kvótáról, ez csak a következő csúcstalálkozón lesz téma. Magyarország és Szlovákia egy alacsonyabb szintű, a belügyminiszterek tanácsában hozott döntés miatt fordult bírósághoz - tette hozzá.
    "Mindenki számára teljesen világos, hogy Brüsszel és a magyar baloldal akar kötelező betelepítési kvótát, miközben a magyar kormány álláspontja változatlan: minden eltelt nap és a magunk mögött hagyott egy év arról tanúskodik, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika és a kvóta ötlete megbukott" - hangsúlyozta Kovács Zoltán.
    Hozzátette, a kormányt azon álláspontjában, miszerint elutasítja a kvótát - egy nemzeti konzultáció során - több mint kétmillió aláírással az emberek is támogatták.
    A kormányszóvivő szólt arról is, azt önmagában sikernek tartják, hogy a hétvégi csúcson elfogadták a magyar álláspontot: Magyarország határait meg kell védeni és a schengeni eljárást minden tagállamnak be kell tartania; meg kell állítani az illegális migrációt.