Gedeon napja van. | 2024.03.28

Az LMP ellenzi az önkormányzatok autonómiájának felszámolását

2016-02-21 11:59:00

 

Az LMP ellenzi az önkormányzatok maradék autonómiájának felszámolását - jelentette ki Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati szakszóvivője vasárnap az MTI-nek.

 

    A politikus azt mondta, nemrégiben egy olyan tervezet látott napvilágot, amely az önkormányzati rendszer átalakításával foglalkozott, és a minél erősebb kormányzati centralizációt célozza.
    Az elképzelést az LMP határozottan elutasítja, a vidék Magyarországa elleni támadásként értékeli. Az ellenzéki párt kiáll a kistelepülések mellett és felszólal a munkahelyek megszüntetése ellen - tette hozzá.
    Gerstmár Ferenc szólt arról is, hogy a dokumentumban az önkormányzati átalakítást a korrupció csökkentésével magyarázzák, de ezt - az LMP szerint - a nagyobb transzparenciával lehetne elérni.
    "Ma már nem elegendő, hogy a kormányzat kijelenti, nincs köze a tervezethez, konkrét bizalomépítő intézkedésekre van szükség" - hangoztatta Gerstmár Ferenc.
    Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a kabinet csorbítani kívánná az önkormányzatok jogát, az önkormányzatiságot.