Gedeon napja van. | 2024.03.28

Gyerekmentő szolgálatot támogat a Telefondoktor című darab 100. előadása

2016-02-18 07:16:32

 

Szabó Borbála Telefondoktor című monodrámáját 100. alkalommal mutatja be február 25-én a Tália Színház, a társulat a jubileumi előadás bevételét a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat részére ajánlotta fel.

 

    A Telefondoktor egy szülészorvos története, aki hazugságainak hálójába keveredik, miközben remekül zsonglőrködik három telefonvonal végén életének különféle szerepeiben. A darabot a Manna Kulturális Egyesület támogatásával 2011-ben vitte színre Orosz Dénes rendező Göttinger Pállal a főszerepben, a Thália Színház pedig 2012 szeptemberében fogadta be a produkciót.
    Az egyszemélyes bohózat 100. előadása kiemelkedő sikernek számít a magyar független színházi életben, ezért ajánlották fel az alkotók a jubileumi előadás bevételét a gyermekmentő szolgálatnak - közölte a társulat az MTI-vel.
    A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot működtető alapítványt 1999-ben azért hozták létre, hogy különleges rohamkocsik és gyerek mentőorvosi kocsik elindításával segítse az Országos Mentőszolgálat munkáját. A magasan képzett gyermekmentős csapatok az elmúlt 17 évben több mint harmincnyolcezer bajba jutott kisgyermeken segítettek. Az alapítvány állami támogatásban nem részesül, vállalati és magán adományokból működik. 
    A 100. előadás bevételét február 25-én adják át az alkotók az alapítvány orvos igazgatójának a Thália Színház Arizona Stúdiójában, de az előadáson a közönség számára is készülnek meglepetéssel az alkotók.