Emma napja van. | 2024.04.19

Német CDU-képviselő: az uniópártok egységesek a célokban

2016-02-17 07:48:20

Kristina Schröder, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szövetségi parlamenti képviselője szerint a német keresztény uniópártok egységesek abban, hogy a bevándorlás drasztikus mérséklésére van szükség, az eszközökről vitatkoznak néhányan.

    A korábbi családügyi miniszter a Kossuth rádió 180 perc című műsorában szerda reggel elhangzott interjúban azt mondta, néhányan úgy gondolják, hogy Németország nem számíthat további európai segítségre a helyzet rendezéséhez, és le kell zárni a határokat.
    A világ tudtára kell adni, hogy Németország nem tudja a világ összes nélkülöző emberét befogadni - jelentette ki, hozzátéve, "nagy a szívünk, de a képességeink korlátozottak, az integrációs képességünk is".
    Kristina Schröder megjegyezte: a német polgároknak nem az érkezők mindennapi ellátásával, hanem éppen integrációjuk sikerével kapcsolatban vannak félelmeik. Utalt arra, hogy az 1960-as, 70-es években érkezett török vendégmunkások unokáinál is problémák mutatkoznak a beilleszkedésben, a nyelv elsajátításában és az értékek átvételében.
    Azt mondta: akinek nincs joga Németországban maradni, kitoloncolják, akinek van, attól elvárják az integrációt. "Az alaptörvény minden vallási jog felett áll és vannak olyan alapjogok, amelyekből semmilyen kultúra nevében nem adhatunk alább" - jelentette ki.