Auguszta napja van. | 2024.03.29

További kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

2016-02-15 17:47:02

 

Az influenzás megbetegedések miatt további kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat hétfőn.

 

    Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai szerint a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészeti- és nőgyógyászati osztályán rendeltek el látogatási tilalmat. Ezenkívül a Pest megyei ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet szülészet-nőgyógyászati, csecsemő- és gyermekgyógyászati, a központi aneszteziológiai intenzív terápiás osztályain, valamint a kardiológia őrzőben tilos a bent fekvők felkeresése.
    Az ÁNTSZ és az intézmények korábbi közlése szerint szintén látogatási tilalom van több fővárosi és vidéki kórházban. 
    A fővárosban a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet hematológiai és őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén, valamint a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának valamennyi osztályán és részlegén látogatási tilalom van. A Budapesti Szent Ferenc Kórházban az egész intézményre kiterjedően rendeltek el látogatási tilalmat.
    Pest megyében a váci Jávorszky Ödön Kórházban a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, a szülészeti-nőgyógyászati, valamint az újszülött-, csecsemő- és gyermekosztályon van érvényben látogatási tilalom.
    Fejér megyében a megye összes gyógyintézményében látogatási tilalom van érvényben.
    A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kórházcsoportjában a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán, gyermekosztályán, pulmonológiai osztályán, aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, míg a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdőben valamennyi osztályon és részlegen látogatási tilalom lép életbe.
    Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban szerdán a koraszülött-újszülöttpatológiai osztály, szülészeti és nőgyógyászati osztályon léptettek életbe tilalmat.
    Hajdú-Bihar megyében, Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben a központi aneszteziológia és intenzív terápiás osztályon, a szülészeti- és nőgyógyászati osztályon, a fül-orr-gége, fej- és nyaksebészeti, az ápolási, valamint a mozgásszervi és rehabilitációs, továbbá az infektológiai osztályon jövő hétfőtől rendelték el a látogatási tilalmat.
    Heves megyében Mátraházán, a Mátrai Gyógyintézet valamennyi osztályán és részlegén, míg az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet csecsemő-, gyermekgyógyászati és neonatológiai osztályain, valamint a szülészet-nőgyógyászat, központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztály tilos a látogatás.
    Nógrád megyében, Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülöttrészlegén, továbbá a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház intenzív, gyermekosztályán, valamint a szülészeti-nőgyógyászati osztály újszülöttrészlegén is tilos a látogatás. 
    Komárom-Esztergom megyében az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg ellátás teljes területén van érvényben látogatási tilalom.
    Vas megyében a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán rendeltek el látogatási tilalmat.
    Az Országos Epidemiológiai Központ múlt szerdán közölte: az év 5. hetében 73 százalékkal több beteget regisztráltak az influenzafigyelő-szolgálatban részt vevő orvosok, mint az azt megelőző héten.