Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: egyedül Gyurcsány Ferenc használta a rendőröket békés demonstrálók megfélemlítésére

2016-02-15 15:43:26

 

A Fidesz szerint szombaton a magyar rendőrség szakszerűen biztosította a békés demonstrációt, és a rendőrséget egyedül Gyurcsány Ferenc használta politikai célokra és békés demonstrálók megfélemlítésére, amikor 2006 őszén rendőri erőszakkal akarta megtartani hatalmát.

 

    A nagyobbik kormánypárt így reagált a Demokratikus Koalíció hétfői sajtótájékoztatójára, ahol Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondta, értesüléseik szerint a szombati pedagógustüntetés több szervezőjét és résztvevőjét is rendőrök keresték fel a demonstráció előtti napon.
    A Fidesz-frakció MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: Gyurcsány Ferenc a törvényeket és a rendészeti minisztériumot megkerülve, közvetlenül utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére, a tömegbe lövetésre. A rendőrség erőszakot, gumilövedékeket, gumibotot, bilincset, könnygázt, vízágyút, lovas rendőröket, viperát vetett be a békésen az 1956-os forradalom 50. évfordulójára emlékezők ellen - emlékeztettek.
    Kitértek arra is, hogy politikai bosszúból több száz békés demonstrálót állítottak elő, sokakat meghurcoltak és sokan maradandó sérüléseket szenvedtek. A rendőri vezetőket Gyurcsány Ferenc hálából előléptette és kitüntette. Szombaton a magyar rendőrség szakszerűen biztosította a békés demonstrációt - hangsúlyozta a Fidesz.