Emma napja van. | 2024.04.19

Az OTP kapta a Zöld Béka-díjat a legjobb fenntarthatósági jelentésért

2016-02-15 09:43:30

Az OTP Bank kapta idén Magyarországon a Deloitte Közép-Európai Fenntarthatósági Jelentés Díjat, a Zöld Béka-díjat, amelyet tizennegyedik alkalommal ítélt oda a szakmai zsűri - tájékoztatta a Deloitte hétfőn az MTI-t.

    A tájékoztatás szerint az elbírálási követelményeknek különösen egy 2017-től életbe lépő európai uniós rendelkezés tükrében van komoly jelentőségük, amely elő fogja írni a nem pénzügyi jelentések készítését a legnagyobb uniós cégek számára.
    Az indoklás szerint az OTP Bank anyaga maradéktalanul megfelel a 2017-től aktuális követelményeknek: a legfrissebb Global Reporting Initiative (GRI 4) irányelvek alapján készült, külső személy által hitelesített dokumentumról van szó. Közölték, a jelentés az összes lényeges témát érinti, beleértve a társaság gazdasági, környezeti és társadalmi hatásait, kitérve az érdekelt felekre gyakorolt hatásra is.
    Barsi Orsolya, a Deloitte fenntarthatóság és klímaváltozás csapatának vezetője a tájékoztatás szerint elmondta: az OTP Bank remek infografikákkal illusztrálta anyagát, ezen túl kreatív és felhasználóbarát megoldásokkal, például microsite-okkal (kisebb honlapokkal) tett elérhetővé további információkat, ami segítette a könnyebb eligazodást. Hozzátette: a nem pénzügyi jelentések erősítik a befektetők bizalmát, átláthatóbbá teszik az üzleti modellt, a stratégiát és az esetleges kockázatokat, továbbá segíthetnek az új üzleti lehetőségek felkutatásában is.
    A közlemény szerint a Grundfos Hungary egyedi, háromdimenziós jelentésével az innovatív formai megoldásért járó különdíjat érdemelte ki. A két díjazotton kívül a zsűri külön méltatta a korábbi győztes Mol-csoport és Magyar Telekom pályázatát, illetve a Magyar Villamos Művek, a Tesco és a Telenor jelentéseit is.
    Az elismerést idén 13 országban ítélik oda a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeknek. Az OTP Bank díjazott jelentése automatikusan részt vesz a regionális szintű értékelésben is, miként a különdíjjal jutalmazott Grundfos Hungary-é is.