Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tajvani földrengés - Félszáz fölött a halottak száma, megmenekült egy kiskutya

2016-02-11 07:06:28

 

Csütörtöki közlések szerint 55-re emelkedett a múlt szombati tajvani földrengés halálos áldozatainak a száma, 83 embert keresnek még a mentők a Tajnan városban összedőlt toronyház romjai között.

 

    A helyi média beszámolói szerint túlélőkre az utóbbi napokban nem találtak, de egy máltai selyemkutya megmenekült. Mint kiderült, a Le Le (Boldog) névre hallgató kutya gazdáját, az 50 éves Lint élve mentették ki korábban, s jelenleg törött karokkal és bordarepedésekkel ápolják egy kórházban. A remegő kis kedvencet egyelőre Lin testvére és unokatestvére vette gondozásába, megköszönve a mentőknek az életmentést.
    A mentők számos daruval igyekeznek utat nyitni a 6,4-es erősségű földmozgás által ledöntött épület darabjai között azokhoz, akik esetleg a "csodával határos módon" túlélték a katasztrófát.
    Korábbi közlés szerint őrizetbe vették a leomlott 16 emeletes épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, továbbá két másik vezetőt, akiket egyaránt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.
    A tajvani kormányzat feje, Simon Csang szerdán bejelentette, hogy minden áldozat családja 1 millió tajvani dollárt (8,4 millió forint) kap a költségvetésből a kormány együttérzésének kifejezéseképpen. Egyúttal arra kérte a kormányzati intézményeket, hogy február 15-én, a holdújévi ünnepek utáni első munkanapon a gyász jeleként engedjék félárbocra a nemzeti zászlót.