Gedeon napja van. | 2024.03.28

Németországi molesztálás - Kölnben 55 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést a karnevál alatt keddig

2016-02-09 18:15:00

 Kölnben és térségében 55 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést a karneváli szezon csütörtöki kezdetétől keddig a németországi nagyváros rendőrségének közleménye szerint.

    A Rajna-vidéki nagyvárosban és a kölni közigazgatási kerülethez tartozó Leverkusenben a karneváli szezon csúcspontja, a húshagyó kedd előtti hétfőn (Rosenmontag) tartott felvonulások és éjszakai mulatságok végéig 432 embert állítottak elő, 99-et vettek őrizetbe és 1369 kitiltást rendeltek el. 
    Öt nap alatt 673 feljelentést tettek a kölni rendőrségénél. A feljelentett szexuális bűncselekmények skálája a szexuális sértegetéstől a nemi erőszakig terjed.
    A kölni rendőrség beszámolt a nagyobb szabású hétfői bevetésekről is, elsőként ismertetve egy erőszakoskodó szélsőjobboldali csoport esetét, amelynek megfékezése közben két rendőr megsérült. Egyebek között hozzátették, hogy civil ruhás rendőrök tetten értek zsebtolvajokat. A feltételezett elkövetők "kelet-európaiak", akiknek lopás miatt már volt dolguk a helyi hatóságokkal - áll a közleményben. Hétfő este egy verekedéshez riasztották a rendőröket, amelyben három ember megsérült. A nyomozás során eddig feltárt adatok szerint a konfliktust egy szexuális támadás előzte meg, az üggyel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 27 éves és egy 36 éves "észak-afrikai" férfit.
     Kölnben megszigorították a biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások miatt, a karneváli utcai mulatságok alatt több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra. 
    Szilveszter éjszakáján a 16 német tartomány közül 12-ben történtek csoportosan elkövetett szexuális bűncselekmények és rablások, illetve  nők sérelmére elkövetett, szexuális molesztálással súlyosbított rablások. Az eddig azonosított feltételezett elkövetők néhány kivételtől eltekintve külföldiek, többségük észak-afrikai. A legtöbb eset Észak-Rajna-Vesztfáliában, illetve Kölnben, a tartomány legnépesebb városában történt, ahol ezernél is több feljelentést tettek.