Gedeon napja van. | 2024.03.28

Lövöldözésbe torkollt egy autós üldözés Kijevben, egy ember meghalt

2016-02-07 15:04:28

 

Autós üldözést követően tüzet nyitottak a rendőrök vasárnap hajnalban Kijevben egy személyautóra, amelynek vezetője súlyosan megsértette a közlekedési szabályokat és nem volt hajlandó megállni.

    Az autó egyik utasa életét vesztette, a sofőrt és két másik utast a hatóságok őrizetbe vették.
    Jurij Zozulja, a  kijevi rendőrség járőrszolgálatának vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a rendőrök szabályosan jártak el. A BMW vezetője veszélyeztette mások életét, az üldözés alatt a szembejövő sávba is áthajtott. Szavai szerint a járőrök joggal feltételezték, hogy az autó vezetője ittas, mert látták, amint a társaság italos üvegekkel száll be a járműbe. 
    A személyautót először két járőr vette üldözőbe, majd később több rendőrautó is csatlakozott hozzájuk. Zozulja megjegyezte, hogy a gépkocsi az egyik járőrautónak is nekihajtott. A város határához érve 40 percnyi üldözés és többszöri felszólítás után a járőrök tüzet nyitottak az autóra, a szabályok szerint a kerekeire céloztak. Az autó végül lesodródott az útról. Két férfi felemelt kézzel lépett ki belőle, a sofőr azonban megpróbált elfutni, de a rendőrök elfogták. Az autóban egy súlyosan sérült férfit találtak - fogalmazott a rendőri vezető. 
    Hozzátette, hogy a járőrök próbálták elsősegélyben részesíteni a sérültet a mentők kiérkezéséig, de nem tudták megmenteni az életét. Zozulja ugyan nem mondta ki nyíltan, de minden bizonnyal a rendőrök találták el az áldozatot. 
    A rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben.