József napja van. | 2024.03.19

Már kapható a kínai üzletekben a magyar prémium marhahús

2016-02-05 18:57:00

Megkezdődött a prémium minőségű magyar marhahús árusítása Sanghajban és környékén, a Greenland Group kínai üzletlánc tíz szupermarketjében február 1-jén - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t pénteken.

    Felidézték, hogy az első magyar - és egyben európai -, 12 tonnányi marhahús-szállítmány január 14-én érkezett Kínába a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. és a tárca munkájának köszönhetően.
    Magyarország és Kína külügyminisztere tavaly júniusban írt alá egyetértési nyilatkozatot arról, hogy kormányaik mindent megtesznek a "Selyemút gazdasági övezet" és a "21. századi tengeri Selyemút" létrehozásáért.
    Eddig három magyar vállalat kapott jogot a kínai hatóságoktól marhahús exportjára, a mostani szállítmányt az MNKH vásárolta fel és értékesítette - közölte a tárca.
    A "Selyemút gazdasági övezet" és a "21. századi tengeri Selyemút" nevű projekt Eurázsián, illetve az óceánon átívelve kötné össze az ősi kereskedelmi útvonal, a Selyemút által érintett ázsiai, európai és afrikai államokat. A projekt célja a területileg érintett országok közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok kialakítása, fejlesztése.