Auguszta napja van. | 2024.03.29

Emmi: a tankerületek 91 százalékában már lezajlottak a konzultációk

2016-02-05 09:28:35

 

A tankerületek 91 százalékában, 182 helyszínen már lezajlottak a köznevelési konzultációk, amelyeken 1996 iskola képviselői vettek részt - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken az MTI-t. 

 

    A minisztérium közölte, hogy az Országjárás az oktatásról elnevezésű fórumot pénteken a fennmaradó tankerületekben is megtartják. 
    A tárca célja, hogy a fórumokon minél pontosabban és minél szélesebb körben begyűjtött észrevételeket, javaslatokat hasznosítsa a köznevelési kerekasztal munkájában, amelynek február 9-ére összehívott alakuló ülésén hétoldalú egyeztetést tartanak a köznevelés rendszeréről. Az egyeztetési folyamat célja annak vizsgálata, hogyan lehet javítani a diákok teljesítményén, hogy olyan versenyképes tudást kapjanak, amellyel képesek boldogulni Magyarországon és képesek helytállni Európában - írták.
    Kitértek arra is, hogy a 198 tankerületben összehívott fórummal a minisztérium a lehető legszélesebbre nyitotta az ajtókat, ugyanis minden iskola részt vehet a konzultáción. A kormány nyitott és folyamatosan kész a párbeszédre, az együttműködésre - emelték ki.