Auguszta napja van. | 2024.03.29

Embercsempészt és migránsokat tartóztattak fel az M1-esen Hegyeshalomnál

2016-02-04 07:27:56

 

Egy szerb embercsempészt és tizenegy migránst tartóztattak fel a rendőrök az M1-es autópálya több, egymáshoz közeli pontján és egy erdősávban szerda reggel - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

    Tóth Gabriella közölte: a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán a rendőrök egy elhagyott személyautót találtak, majd a közelében elfogtak egy külföldi állampolgárt, aki nem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.
    Pár perccel később egy másik rendőr a Hanság-pihenőnél talált egy újabb elhagyott személyautót, amelynek utasai a vadvédő háló alatt átbújva az 1-es út felé menekültek. A területet a rendőrök helikopterrel és nyomkövető kutyával vizsgálták át, és néhány óra múlva egy erdősávban öt marokkói állampolgárt fogtak el. Egyikük sem tudta magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni.
    A rendőrök közben találtak egy másik csoportot is, amelynek tagjai a sztráda mellett Budapest felé gyalogoltak, egy személyautó pedig a leállósávban várakozott. Az öt pakisztáni állampolgár elmondta, hogy az autó meghibásodott, a sofőr elmenekült, őket pedig otthagyta. Rövid időn belül megtalálták az autó vezetőjét, egy 42 éves szerb állampolgárt, és embercsempészés gyanúja miatt őrizetbe vették.