Tivadar napja van. | 2024.04.20

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott egy szektavezér Kínában

2016-02-02 15:28:36

 

Jogerőssé vált annak a szektaalapító álszerzetesnek az életfogytig tartó szabadságvesztést kimondó ítélete, akinek hosszú bűnlajstromán nemi erőszak, csalás és egészségre veszélyes élelmiszerek gyártása és értékesítése is szerepelt - közölte a kínai állami média kedden.

 

    A dél-kínai Csuhaj város középfokú bírósága nem adott helyt Vu Cö-heng fellebbezésének és mellékbüntetésként 7,15 millió jüan (308,8 millió forint) bírság megfizetésére is kötelezték.
    A "Huacang Cungmen" nevű szektát, amelynek neve magyarul nagyjából annyit tesz, "a kínai Tibet ősi kapuja", Vu buddhista szektaként népszerűsítette. 1990-es alapítása óta kétszer változtatta meg a mozgalom nevét. A 49. évében járó középiskolai végzettségű férfi a buddhizmus 88. generációs vezetőjének mondta magát, és azt hirdette, hogy aki benne hisz, maga is Buddha lehet.
    Három követőjét szintén letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Egyikük, aki 4 évet kapott, szintén fellebbezett, de az elsőfokú ítéletet az ő esetében is helyben hagyták.
    Vu lelkesítő prédikációi nyomán jelentős számú követőre talált, akik közül sokan betegségükre kerestek gyógyulást, mások a balszerencse elüldözésének eszközét látták a hitben. A férfi "természetfölötti erőt" ígérve tévesztett meg és csábított el több nőt is, továbbá több mint 6,7 millió jüan (289 millió forint) értékű adományt is begyűjtött híveitől.